• Source:JND

Weekly Current Affairs Quiz: Here we bring to you the list of the top 10 general knowledge questions with their answers as well as explanations which cover important topics from Forbes Real-Time Billionaires tracker released in October 2025,  12th World Para Athletics Championship 2025, to district of Chhattisgarh that becomes India’s first child marriage-free district.

These Current Affairs will help students and kids to enhance their general knowledge of the ongoing programmes across the country. In this detailed article we cover top 10 quizzes on relevant topics, curated for the students. Let’s find out and take a QUIZ!

Question 1. Did you know how much GST was collected in India for September 2025?

A. 1.73 Lakh Crore

B. 1.89 Lakh Crore

C. 1.86 Lakh Crore

Answer: B. 1.89 Lakh Crore

Explanation: India’s Goods and Services Tax (GST) collections for September 2025 reached 1.89 lakh crore, marking a 9.1% year-on-year growth, showing strong performance.

Question 2. Name the person who has been appointed as the Managing Director and CEO of the Central Bank of India recently.

A.Kalyan Kumar

B. Asheesh Pandey

C. Bhanu Pratap Sharma

Answer: A.Kalyan Kumar

Explanation: Kalyan Kumar has been recently appointed as the MD and CEO of the Central Bank of India for a three-year term, previously associated with the PNB. 

Question 3. As per the Forbes Real-Time Billionaires tracker in October 2025, who became the first person to achieve a net worth of $500.1 billion.

A.Elon Musk

B. Donald Trump

C. Larry Ellison

Answer: A.Elon Musk

Explanation: Elon Musk became the first person in history by achieving a net worth of $500.1 billion. He is the CEO of Tesla and has a massive fan following on social media platforms.

Question 4. Who won the 62nd National Chess Championship held in Guntur, Andhra Pradesh?

A.H. Goutham Krishna

B. R. Praggnanandhaa

C. P Iniyan

Answer: C. P Iniyan

Explanation: Grandmaster P Iniyan hails from Tamil Nadu became the winner of the 62nd National Chess Championship held in Guntur, Andhra Pradesh.

Question 5.  Name the city in which the 12th World Para Athletics Championship 2025 is being held.

A. Bangalore

B. New Delhi

C. Mumbai

Answer: B. New Delhi

Explanation: The 12th World Para Athletics Championship 2025 was conducted in New Delhi at the Jawaharlal Nehru Stadium. It was India’s first time hosting this prestigious global Program.

Also Read: TNSPC Group 4 Result 2025 To Be Released Soon At tnpsc.gov.in: Here’s How To Check When OUT

Question 6. Name the Indian cricketer who set a new record in the ICC Men’s T20I Batter Rankings.

A.Hardik Pandya

B. Suryakumar Yadav

C. Abhishek Sharma

Answer: C. Abhishek Sharma

Explanation: Indian cricketer Abhishek Sharma created history by achieving the highest-ever rating in the ICC Men’s T20I Batter Rankings with 931 points after Asia Cup 2025.

Question 7. Which district of Chhattisgarh has been announced as India’s first child marriage-free district?

A.Raipur 

B. Durg

C. Balod

Answer: C. Balod

Explanation: Balod district in Chhattisgarh has officially become India’s first certified child marriage-free district under the ‘Child Marriage Free India’ campaign initiated by the government.

Question 8. Name the Indian state which exercised ‘Drone Kavach’ in September 2025 conducted by the Indian Army.

A.Arunachal Pradesh

B. Sikkim

C. Mizoram

Answer: A.Arunachal Pradesh

Explanation: ‘Drone Kavach’ was conducted by the Spear Corps of the Indian Army in the forward areas of Eastern Arunachal Pradesh in the month of September 2025.

Question 9. Which Indian state’s tourism department won the Global Tourism Award 2025?

A.Delhi

B. Andhra Pradesh 

C. Rajasthan 

Answer: B. Andhra Pradesh 

Explanation: The Andhra Pradesh Tourism Department won the Global Tourism Award 2025 for its excellent efforts to promote the state as a leading tourist place.

Question 10. Where is Asia’s largest wastewater treatment plant located?

A.Noida

B. Rohini

C. Okhla

Answer: C. Okhla

Explanation: The Delhi Jal Board inaugurated Asia's largest wastewater treatment plant located in Okhla, with a total project cost of Rs 1,161.18 crore.

For more General Knowledge related content, stay connected with the Daily Jagran.

Also Read: CA September Exam Result 2025 Date: ICAI CA Result Likely To Be OUT In November 1st Week