General Knowledge Quiz 2026: For those who are going to take the UPSC, SSC, banking, railways, and other government exams, knowing about General Knowledge and Current Affairs is extremely important. The reason for that is that this part is really helpful in getting good marks in any exam. Therefore, it is important to practice regularly.
In case you need to test your knowledge yourself, then solve these 20 GK questions and only after that look at the right answers. Find out how many questions you managed to answer correctly.
Top 20 GK Questions and Answers for UPSC Aspirants
1. In which year did the ‘Simon Commission’ arrive in India?
Answer: 1928 AD
2. Between whom was the ‘First Battle of Panipat’ (1526 AD) fought?
Answer: Babur and Ibrahim Lodi
3. When did the ‘Battle of Plassey’ take place?
Answer: 1757
4. When were the ‘Fundamental Duties’ added
Answer: 42nd Amendment
5. Who is the head of the ‘judiciary’?
Answer: Chief Justice
6. Under which Article is the power to impose ‘President’s Rule’ in India granted?
Answer: Article 356
7. In which year did the Jallianwala Bagh massacre take place?
Answer: April 9, 1919
8. Who was recently appointed as the Chairperson of the Central Board of Secondary Education (CBSE)?
Answer: Mandeep K. Bhandari
9. Where was the third national conference of the heads of the Anti-Narcotics Task Force (ANTF) held?
Answer: New Delhi
10. Who was the President of the ‘Constituent Assembly’?
Answer: Dr. Rajendra Prasad
11. Where will ‘India Energy Week 2027’ be held?
Answer: Kolkata
12. Who won India’s first medal in MMA (Mixed Martial Arts) at the 2026 Asian Games?
Answer: Suchika Tariyal
13. Researchers from which IIT developed the country’s first indigenous micro-GPU chip?
Answer: IIT Delhi
14. Who became the third Indian woman to win a medal in the 10,000-meter race in the history of the Asian Games in 2026?
Answer: Seema Kumari
15. Who was named the International Event Ambassador for the ‘Vedanta Delhi Half Marathon 2026’?
Answer: Shaunae Miller-Uibo
16. Who became the world’s youngest female Grandmaster?
Answer: Bodhana Sivanandan
17. With the cooperation of which country did India launch the ‘Group of Friends’ for the safety of shipping and seafarers?
Answer: Liberia
18. Fatima Zahra El Mansouri has been appointed as the first female Prime Minister of which country?
Answer: Morocco
19. Which state received the ‘Special Projects Award’ at the 4th Eco Warrior Awards 2026?
Answer: Rajasthan
20. Which airline was named the ‘World’s Best Airline’ at the Skytrax World Airline Awards 2026?
Answer: Singapore Airlines
