• Source:JND

Challenging Riddles To Ask Your Friends: Riddles are the best way to spend playful and good times with friends and loved ones. Additionally, riddles are brainteaser puzzles that have long been a fun and engaging way to challenge the mind, spark creativity. Whether you’re looking to break the ice at a party, entertain friends during a game night, or simply sharpen your brain, riddle games are the perfect way to do so. Here’s a list of 30+ challenging riddles that are perfect to ask your friends and test each other's IQ. 

List Of  30+ Challenging Riddles to Ask Friends: 

1. I speak without a mouth and hear without ears. I have nobody, but I come alive with the wind. What am I?  

Answer: An echo


2. You see a boat filled with people. It has not sunk, but when you look again, you don’t see a single person on the boat. Why?  

Answer: All the people were married


3. What has keys but can’t open locks?  

Answer: A piano


4. What can travel around the world while staying in the same spot?  

Answer: A stamp


5. What has a head, a tail, but no body?  

Answer: A coin


6. The more you take, the more you leave behind. What am I?  

Answer: Footsteps


7. What has to be broken before you can use it?  

Answer: An egg


8. What comes once in a minute, twice in a moment, but never in a thousand years?  

Answer: The letter 'M'


9. What has many teeth but can’t bite?  

Answer: A comb


10. What is always in front of you but can’t be seen?  

Answer: The future


11. What can fill a room but takes up no space?  

Answer: Light


12. What has one eye but can’t see?  

Answer: A needle


13. What gets wetter as it dries?  

Answer: A towel


14. What has hands but can’t clap?  

Answer: A clock


15. What has a neck but no head?  

Answer: A bottle


16. What has an end but no beginning?  

Answer: A rope


17. What can you catch but not throw?  

Answer: A cold


18. What has cities, but no houses; forests, but no trees; and rivers, but no water?  

Answer: A map


19. What can run but never walk, has a mouth but never talks, has a head but never weeps?  

Answer: A river


20. What is so fragile that saying its name breaks it?  

Answer: Silence


21. What has four legs in the morning, two legs at noon, and three legs in the evening?  

Answer: A human (Sphinx’s riddle)


22. What can’t talk but will reply when spoken to?  

Answer: An echo


23. What has a ring but no finger?  

Answer: A telephone


24. What begins with T, ends with T, and has T in it?  

Answer: A teapot


25. What comes down but never goes up?  

Answer: Rain


26. What has a bottom at the top?  

Answer: Your legs


27. What is full of holes but still holds water?  

Answer: A sponge


28. What goes up but never comes down?  

Answer: Your age


29. What can you break, even if you never pick it up or touch it?  

Answer: A promise


30. What has an eye but cannot see?  

Answer: A hurricane


31. What word is spelt incorrectly in every single dictionary?  

Answer: Incorrectly


32. What has no beginning, end, or middle?  

Answer: A doughnut (or a circle)


Read Also: 
60+ Fun and Challenging English Riddles With Answers To Boost Your Brainpower

Read Also: 70+ Perfect One-Line Captions For Your Husband, Wife, BF, GF To Share On Social Media